Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Natječaji

JRC otvara svoje laboratorije u području aktinida, okolišne i mehaničke procjene materijala te strukturne procjene

JRC otvara svoje laboratorije u području aktinida, okolišne i mehaničke procjene materijala te strukturne procjene
04.12.2023.

JRC je objavio 7 novih poziva za pristup svojim istraživačkim infrastrukturama. Detalji svakog poziva dostupni su na poveznicama pojedinih laboratorija.

Actinide User Laboratories (ACTUSLAB, Karlsruhe - DE):
•    PAMEC (Properties of Actinide Materials under Extreme Conditions) sastoji se od niza najsuvremenijih instalacija dizajniranih za temeljna istraživanja ponašanja i svojstava aktinidnih materijala u ekstremnim uvjetima. Rok za prijavu je 3. ožujka 2024.
•    HC-KA (Hot Cell Laboratory) sastoji se od 24 zaštićene vruće ćelije u kojima se visoko radioaktivni materijali (uključujući igle reaktora s lakom vodom pune duljine) mogu primiti, njima rukovati, ispitati te vratiti njihovim vlasnicima. Rok za prijavu je 3. ožujka 2024.
•    FMR (Fuels and Materials Research) glavne aktivnosti uključuju sintezu i karakterizaciju materijala koji sadrže aktinide (uključujući plutonij i manje aktinoide). Rok za prijavu je 3. ožujka 2024.

European Laboratory for Structural Assessment (ELSA, Ispra - IT):
•    HopLab (Hopkinson Bar Facility) koristi se za proučavanje materijala i strukturnih komponenti za vrlo brza dinamička opterećenja, kao što su ona uslijed eksplozija i udaraca, gdje je potrebno poznavanje ponašanja materijala pod visokim brzinama deformacije. Rok za prijavu je 29. veljače 2024.

Environmental & Mechanical Materials Assessment (EMMA, Petten - NL)
•    MCL (Micro-Characterisation Laboratory) posvećen je eksperimentalnom istraživanju performansi materijala u smislu mikrostrukture i mikromehanike. Rok za prijavu je 29. veljače 2024.
•    AMALIA (Assessment of nuclear power plants core internals) koristi se za proučavanje utjecaja okoliša na mehaničku i korozijsku izvedbu, uključujući procjenu životnog vijeka i kvalifikaciju strukturnih materijala za sadašnju i sljedeću generaciju nuklearnih sustava. Rok za prijavu je 29. veljače 2024.
•    SMPA (Structural Materials Performance Assessment Laboratories) laboratoriji pružaju infrastrukturu za mehanička ispitivanja u ambijentalnim i korozivnim okruženjima od kriogenih do visokih temperatura na makro i mikro skalama. Strojevi za SMPA ispitivanje uključuju vlačni test, Charpyjev čekić, stroj za ispitivanje puzanja. Rok za prijavu je 29. veljače 2024.

Prihvatljivi prijavitelji su istraživači iz organizacija (sveučilišta, istraživačke ili javne ustanove te pripadnici malog i srednjeg poduzetništva) koje su osnovane u EU državama članicama ili u pridruženim zemljama programa Obzor Europa.

Detaljne informacije o JRC istraživačkoj infrastrukturi dostupne su u brošuri te u okviru smjernica "Framework for Access to the physical Research Infrastructures of the JRC’’.

Natječaji

Povezani natječaji

JRC u Pettenu otvara svoje laboratorije u području pohrane energije, postrojenja za ispitivanje gorivih ćelija i elektrolizera (FCTEST) i ispitivanja pohrane energije baterija za siguran električni transport (BESTEST)
12.lip.2023.

JRC u Pettenu otvara svoje laboratorije u području pohrane energije,...

Postrojenje za ispitivanje pohrane energije baterije - Battery Energy Storage Testing (BESTEST) facility Za potrebe ispitivanja pohrane energije...
Više
Otvoren pristup istraživačkim infrastrukturama JRC-a za obuku i izgradnju kapaciteta
20.velj.2023.

Otvoren pristup istraživačkim infrastrukturama JRC-a za obuku i izgradnju...

Zajednički istraživački centar (JRC) otvorio je natječaje za pristup europskim infrastrukturama za dodatno osposobljavanje istraživača i jačanje...
Više
Otvoren pristup JRC nuklearnim istraživačkim infrastrukturama u Geelu (Belgija) i Pettenu (Nizozemska)
07.srp.2022.

Otvoren pristup JRC nuklearnim istraživačkim infrastrukturama u Geelu...

Zajednički istraživački centar (JRC) otvorio je natječaje za pristup europskim infrastrukturama za mjerenje podataka o nuklearnim reakcijama...
Više