Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Novosti

Europski tjedan regija i gradova, 9. do 12. listopada 2023. u Bruxellesu

Europski tjedan regija i gradova, 9. do 12. listopada 2023. u Bruxellesu
07.08.2023.

Pozivamo vas na Europski tjedan regija i gradova, koji će se održati od 9. do 12. listopada u Bruxellesu.

Ovo je jedinstvena prilika da saznate više o kohezijskoj politici EU-a i njenom utjecaju na razvoj naših regija i gradova. Na događaju će se predstaviti projekti u nadležnosti Europske izvršne agencije za za istraživanje (REA), koja je odgovorna za provedbu programa Obzor 2020 i Obzor Europa. REA podržava više od 2 400 projekata iz različitih područja, kao što su zdravlje, klima, energija, transport, sigurnost i društvo. Ti projekti i projektni timovi doprinose rješavanju zajedničkih izazova za europske građane i ostvarivanju ciljeva Misija EU-a do 2030. godine.

Misije EU-a su ambiciozne inicijative koje imaju za cilj postići konkretna rješenja za neke od najvećih problema s kojima se suočavamo, kao što su rak, klimatske promjene, zdravlje oceana, pametni gradovi i zdravo tlo. REA je ključni partner u provedbi ovih misija i pomaže u povezivanju istraživača, inovatora, poduzetnika, javnih vlasti i građana.

Europski tjedan regija i gradova nudi bogat i raznolik program sesija, radionica, panela i izložbi koje će vam omogućiti da saznate više o ovim temama i da razmijenite iskustva i ideje s drugim sudionicima. Također ćete moći pratiti neke od događaja koji se održavaju u drugim europskim regijama kao dio partnerskih i popratnih aktivnosti.

Ne propustite ovu priliku da budete dio najvećeg europskog događaja posvećenog regionalnoj i lokalnoj razini. Prijave su otvorene do 27. rujna na službenoj internetskoj stranici događaja. Odaberite događaj koji vas zanima i prijavite se online.

Registracija na događaj nalazi se ovdje.

Novosti

Povezane novosti

Obzor Europa Informativni dan u organizaciji Europske komisije - Radni program WIDERA-e za razdoblje 2023.-2025. - 22. travnja 2024.
21.velj.2024.

Obzor Europa Informativni dan u organizaciji Europske komisije - Radni...

Obavještavamo vas o nadolazećem virtualnom informativnom danu Europske komisije s temom "Radni program WIDERA-e za razdoblje...
Više
Objavljen Izvještaj - ERA Monitoring 2023
19.velj.2024.

Objavljen Izvještaj - ERA Monitoring 2023

Dostupan je Izvještaj u obliku prvog pregleda postignuća za 18 mjeseci provedbe političke agende ERA (‘Izvještaj na razini EU’) u...
Više
Research and Innovation Week
13.velj.2024.

Research and Innovation Week

Europska komisija otvorila je registraciju za događanje posvećeno istraživanju i inovacijama - Research and Innovation Week - koje će se održati od 18....
Više