Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Novosti

"Facilitating research and innovation cooperation in the Danube Region" 28.10.2021.

19.10.2021.

Informativni dan i susret umrežavanja "Facilitating research and innovation cooperation in the Danube Region" održat će se virtualno 28. listopada 2021. Inicijativa održavanja ovog informativnog događanja, proizašla iz Strategije Europske unije za dunavsku regiju (The EU Strategy for the Danube Region (EUSDR)) , kao cilj ima povezivanje potencijalnih prijavitelja iz tzv. Dunavske regije u natječajima iz područja Širenje izvrsnosti i sudjelovanja programa Obzor Europa, a sve u svrhu poticanja sudjelovanja u ovome programu. 

Informativnim danom adresirat će se osnovni uvjeti natječaja u području Širenje izvrsnosti i sudjelovanja s posebnim naglaskom na razne novosti, mogućnosti i aktivnosti koje će biti prezentirane od strane predstavnika Europske komisije. Također će biti predstavljeno i nekoliko uspješnih projekata iz istoga područja prethodnih okvirnih programa EU. 

Nadalje, informativni dan bit će dopunjen mogućnošću održavanja stalnih (dugoročnih) virtualnih sastanaka (susreta umrežavanja) koji će trajati do 15. ožujka 2022. Ti će sastanci omogućiti potencijalnim kandidatima ili istraživačima iz "widening" i "non-widening" zemalja priliku da se sastanu i razmjenjuju ideje za zajedničke projekte te izgradnju konzorcija.

Kao prvi korak, cilj su ove inicijative Strategije EU za Dunavsku regiju trenutno otvoreni natječaji u području Širenja izvrsnosti i sudjelovanja (Twinning, Excellence Hubs i ERA Chairs), s mogućnošću proširenja na buduće natječaje.  

Za sve detaljne informacije o ovome događaju te samoj prijavi na informativno događanje slijedite iduću poveznicu.

Prijave za informativni dan koji će se održati putem Zoom platforme otvorene su do 27. listopada 2021., dok će prijave za susrete umrežavanja nakon informativnog dana biti ponovno dostupne od 29. listopada do 15. ožujka 2022.

 

Novosti

Povezane novosti

Objavljen novi poziv za područje Klastera 2 – Kultura, kreativnost i uključivo društvo u 2024.
23.tra.2024.

Objavljen novi poziv za područje Klastera 2 – Kultura, kreativnost i...

Europska komisija usvojila je 17. travnja 2024. izmjene radnih programa Obzora Europa, čime je u radni program za područje Klastera 2. – Kultura,...
Više
OSCARS online sesije „Pitaj me bilo što“
24.tra.2024.

OSCARS online sesije „Pitaj me bilo što“

OSCARS prvi otvoreni poziv za projekte otvorene znanosti je trenutno otvoren za prijave s rokom 15. svibnja ove godine. Kako bi dodatno pojasnili...
Više
Nova verzija Modela ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava
22.tra.2024.

Nova verzija Modela ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava

Europska komisija je objavila ažuriranu verziju Modela ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava (General Model Grant Agreement) na mrežnoj stranici...
Više