Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Novosti

Informativni dan Obzor Europa - Oblak za suradnju u području europske kulturne baštine (ECCCH) 2024.

Informativni dan Obzor Europa - Oblak za suradnju u području europske kulturne baštine (ECCCH) 2024.
28.05.2024.

Europska komisija organizira informativni dan za poziv Oblak za suradnju u području europske kulturne baštine (A European Collaborative Cloud for Cultural Heritage 2024.) koji će se održati u virtualnom obliku 14. lipnja 2024. od 10:00 do 12:00 sati.

Cilj informativnog dana je predstavljanje novog poziva HORIZON-CL2-2024-HERITAGE-ECCCH-01 potencijalnim prijaviteljima iz kulturnog, kreativnog i tehnološkog sektora. Poziv uključuje pet različitih tema u području razvoja i implementacije alata i metoda za digitalnu platformu Oblaka:

•          razvoj i implementacija alata i metoda za digitalizaciju i analizu dinamičkih objekata, procesa i praksi (combined data)

•          razvoj i implementacija alata i metoda za dokumentiranje, međusobno povezivanje i organiziranje podataka

•          razvoj i implementacija alata i metoda za obogaćivanje podataka (metadata)

•          razvoj i implementacija alata i metoda za visoku kvalitetu interakcije s posjetiteljima i objektima kulturne baštine (stvaranje interaktivnog sadržaja, VR tehnologija i multimedija…)

•          razvoj i implementacija alata i metoda na temelju tehnologije digitalnih blizanaca (objekti kulturne baštine), pohranjenih u Oblaku, a koji su namijenjeni za proučavanje, konzervaciju i obnovu objekata u području kulturne baštine

Otvaranje poziva: 18. 6. 2024.

Zatvaranje poziva: 22. 1. 2025.

Sadržaj poziva i tema možete pogledati u radnom programu za područje Klastera 2. – Kultura, kreativnost i uključivo društvo (2023-2025)

Osim predstavljanja tema natječaja, sudionici će imati priliku saznati sve relevantne informacije o pozivu te postavljati pitanja Europskoj komisiji.

Pitanja Europskoj komisiji možete postaviti neposredno prije događanja putem aplikacije Sli.do

Više o informativnom danu možete pronaći na poveznici Europske komisije.

Novosti

Povezane novosti

Nacionalni informativni dan programa Obzor Europa za područje Sigurnosti i Radionica Obzor Europa: od ideje do projektnog prijedloga, 20. lipnja 2024.
06.lip.2024.

Nacionalni informativni dan programa Obzor Europa za područje Sigurnosti i...

Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih organiziraju Nacionalni informativni dan programa...
Više
Webinari o novim natječajima za misije EU-a programa Obzor Europa u 2024. - od 10. do 19. 6.
03.lip.2024.

Webinari o novim natječajima za misije EU-a programa Obzor Europa u 2024. -...

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih i Agencija za mobilnost i programe Europske unije organiziraju od 10. do 19. lipnja 2024. ciklus kratkih...
Više
Nacionalni informativni dan MSCA Doktorske mreže, 13. lipnja 2024.
29.svi.2024.

Nacionalni informativni dan MSCA Doktorske mreže, 13. lipnja 2024.

Agencija za mobilnost i programe EU organizira promociju nadolazećeg natječaja djelovanja Marie Skłodowska – Curie za doktorske mreže, s ciljem...
Više