Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Novosti

Iskaz interesa za misiju "Klimatski neutralni i pametni gradovi"

Iskaz interesa za misiju
26.11.2021.

Europska komisija objavila je poziv za iskazivanje interesa upućen gradovima kako bi se pridružili europskoj misiji "Klimatski neutralni i pametni gradovi".

Ciljevi misije su postići preobrazbu 100 europskih gradova u klimatski neutralne i pametne gradove do 2030. godine te osigurati da ti gradovi djeluju kao središta eksperimentiranja i inovacija kako bi se omogućilo svim europskim gradovima da slijede njihov primjer do 2050. godine.

Pridruživanje misiji postavit će gradove koji sudjeluju u misiji na čelo tranzicije prema klimatskoj neutralnosti. S obzirom na to da se borba protiv klimatskih promjena sve više okreće prema primjeni rješenja, gradovi su u najboljoj poziciji da na samome početku usvoje i primijene politike za postizanje klimatske neutralnosti. U tom procesu, gradovi će omogućiti višestruke prednosti svojim stanovnicima u vidu smanjenja onečišćenja zraka, smanjenja buke, zdravijeg načina života i sl.

Više informacija o ovoj misiji, kao i o načinu sudjelovanja dostupno je na mrežnim stranicama Europske komisije gdje se gradovi mogu prijaviti na otvoreni poziv za iskazivanje interesa do 31. siječnja 2022. godine. Nakon ocjene neovisnih stručnjaka, Europska će komisija do travnja 2022. objaviti popis odabranih gradova koji će sudjelovati u misiji.

Novosti

Povezane novosti

Nacionalni informativni dan programa Obzor Europa za područje Sigurnosti i Radionica Obzor Europa: od ideje do projektnog prijedloga, 20. lipnja 2024.
06.lip.2024.

Nacionalni informativni dan programa Obzor Europa za područje Sigurnosti i...

Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih organiziraju Nacionalni informativni dan programa...
Više
Webinari o novim natječajima za misije EU-a programa Obzor Europa u 2024. - od 10. do 19. 6.
03.lip.2024.

Webinari o novim natječajima za misije EU-a programa Obzor Europa u 2024. -...

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih i Agencija za mobilnost i programe Europske unije organiziraju od 10. do 19. lipnja 2024. ciklus kratkih...
Više
Nacionalni informativni dan MSCA Doktorske mreže, 13. lipnja 2024.
29.svi.2024.

Nacionalni informativni dan MSCA Doktorske mreže, 13. lipnja 2024.

Agencija za mobilnost i programe EU organizira promociju nadolazećeg natječaja djelovanja Marie Skłodowska – Curie za doktorske mreže, s ciljem...
Više