Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Novosti

Objavljena nacionalna studija o sudjelovanju Republike Hrvatske u programu Obzor 2020.

Objavljena nacionalna studija o sudjelovanju Republike Hrvatske u programu Obzor 2020.
08.02.2024.

Nacionalna studija o sudjelovanju Republike Hrvatske u Okvirnom programu za istraživanje i inovacije - Obzor 2020. imala je cilj istražiti elemente provedbe programa Obzor 2020., kao i njihov utjecaj na nacionalni znanstveno-inovacijski sustav te identificirati izazove hrvatskih prijavitelja i korisnika u sklopu ovog programa.

Za izradu studije koristili su se podatci dobiveni provođenjem anketa i intervjua s različitim dionicima vezanima uz projekte Okvirnog programa za istraživanje i inovacije - Obzor 2020. te podatci iz relevantnih podatkovnih izvora kao što je sustav za provedbu i praćenje projekata Europske komisije Community Research and Development Information Service (CORDIS).

Studija se odnosi na provedbu programa Obzor 2020. u razdoblju od 2014. do kraja 2021. godine te se u njoj analiziraju aktivnosti hrvatskih prijavitelja, ali i prijavitelja iz drugih zemalja članica Europske unije.

Studija o sudjelovanju Republike Hrvatske u Okvirnom programu za istraživanje i inovacije - Obzor 2020. omogućit će pripremu odgovarajućih mehanizama te pridonijeti povećanju kompetitivnosti i ostvarenju potencijala nacionalnoga znanstveno-inovacijskog sustava u Europskome istraživačkom prostoru povećanjem kvalitete i broja projektnih prijedloga, a posljedično i uspješnosti hrvatskih prijavitelja u sklopu novog programa Obzor Europa.

Studiju možete preuzeti na stranicama MInistarstva znanosti i obrazovanja - Rezultati provedene studije: „Sudjelovanje Republike Hrvatske u Okvirnom programu za istraživanje i inovacije Obzor 2020.“ ili izravno OVDJE.

Novosti

Povezane novosti

Javne konzultacije o izmjeni Odluke o mjerama za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima Europske unije
30.lis.2023.

Javne konzultacije o izmjeni Odluke o mjerama za jačanje nacionalnog...

Ministarstvo znanosti i obrazovanja priprema izmjenu Odluke o mjerama za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima Europske unije u području...
Više
Europski tjedan regija i gradova, 9. do 12. listopada 2023. u Bruxellesu
07.kol.2023.

Europski tjedan regija i gradova, 9. do 12. listopada 2023. u Bruxellesu

Pozivamo vas na Europski tjedan regija i gradova, koji će se održati od 9. do 12. listopada u Bruxellesu. Ovo je jedinstvena prilika da saznate...
Više
Objavljena studija ističe doprinos Djelovanja Marie Skłodowska-Curie ciljevima Obzora 2020.
07.srp.2023.

Objavljena studija ističe doprinos Djelovanja Marie Skłodowska-Curie...

Europska komisija objavila je studiju pod nazivom Evaluation study on excellent science in the European framework programmes for research and innovation...
Više