Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Novosti

Održan nacionalni info dan za Klaster 1 – Zdravlje

Održan nacionalni info dan za Klaster 1 – Zdravlje
24.11.2021.

Agencija za mobilnost i programe EU održala je 23. studenoga 2021. godine informativni dan iz područja Klastera 1 – Zdravlje putem online platforme Zoom.

Plan nacionalnog informativnog dana kojemu je prisustvovalo 111 sudionika, bio je predstaviti novi radni program za područje Klastera 1 te predstojeće teme i natječaje za 2022. godinu, nacionalni sustav podrške i mjere za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU, usluge koje pruža ured nacionalnih osoba za kontakt za Obzor Europa u Agenciji za mobilnost i programe EU, iskustva prijavitelja iz prethodnih natječaja te pravne i financijske novosti programa Obzor Europa.

Informativni dan otvoren je pozdravnim govorom mr. sc. Antonije Gladović, ravnateljice Agencije za mobilnost i program EU, a nastavljen prezentacijom dr. sc. Ane Butković, nacionalne koordinatorice nacionalnih osoba za kontakt iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, o nacionalnom sustavu podrške i mjerama za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU-a.

Nacionalna osoba za kontakt za područje Klastera 1, dr. sc. Sonja Jantar, predstavila je uvod u program Obzor Europa te usluge koje pruža ured nacionalnih osoba za kontakt pri Agenciji za mobilnost i programe EU.

Predstavnica Europske komisije, gospođa Anna Lonroth, predstavila je novosti i natječaje iz radnoga programa za 2022. godinu, kao i partnerstva općenito te partnerstva iz područja zdravlja. Gospođa Annika Nowak, također predstavnica Europske komisije, predstavila je Misiju o raku.

Tijekom info dana predstavljena su dva projekta iz prethodnog programa Obzor 2020. Projekt VALUECARE predstavili su izvanredna profesorica Vanja Vasiljev i magistar Denis Juraga s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Projekt VALUECARE ima za ciljeve razviti model pružanja personalizirane i integrirane zdravstvene i socijalne skrbi, te poboljšanje kvalitete života osoba starije životne dobi. Drugi projekt iz programa Obzor 2020., SHARE-COVID19,  predstavio je izvanredni profesor Šime Smolić, s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Glavni cilj projekta SHARE-COVID19 je razumjeti neplanirane posljedice pandemije i osmisliti poboljšane zdravstvene, ekonomske i socijalne politike.

Martina Kožul Kolarić, nacionalna osoba za kontakt za pravna i financijska pitanja govorila je o novostima u programu Obzor Europa iz navedenih područja. U interaktivnim sesijama s pitanjima i odgovorima, sudionici su dobili odgovore na pitanja koja su zaprimljena putem aplikacije Slido.

Dostupne su  prezentacije i  program održanog info dana.

 

Novosti

Povezane novosti

Nacionalni informativni dan programa Obzor Europa za područje Sigurnosti i Radionica Obzor Europa: od ideje do projektnog prijedloga, 20. lipnja 2024.
06.lip.2024.

Nacionalni informativni dan programa Obzor Europa za područje Sigurnosti i...

Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih organiziraju Nacionalni informativni dan programa...
Više
Webinari o novim natječajima za misije EU-a programa Obzor Europa u 2024. - od 10. do 19. 6.
03.lip.2024.

Webinari o novim natječajima za misije EU-a programa Obzor Europa u 2024. -...

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih i Agencija za mobilnost i programe Europske unije organiziraju od 10. do 19. lipnja 2024. ciklus kratkih...
Više
Nacionalni informativni dan MSCA Doktorske mreže, 13. lipnja 2024.
29.svi.2024.

Nacionalni informativni dan MSCA Doktorske mreže, 13. lipnja 2024.

Agencija za mobilnost i programe EU organizira promociju nadolazećeg natječaja djelovanja Marie Skłodowska – Curie za doktorske mreže, s ciljem...
Više