Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Novosti

Održan nacionalni info dan za Klaster 1 – Zdravlje

Održan nacionalni info dan za Klaster 1 – Zdravlje
24.11.2021.

Agencija za mobilnost i programe EU održala je 23. studenoga 2021. godine informativni dan iz područja Klastera 1 – Zdravlje putem online platforme Zoom.

Plan nacionalnog informativnog dana kojemu je prisustvovalo 111 sudionika, bio je predstaviti novi radni program za područje Klastera 1 te predstojeće teme i natječaje za 2022. godinu, nacionalni sustav podrške i mjere za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU, usluge koje pruža ured nacionalnih osoba za kontakt za Obzor Europa u Agenciji za mobilnost i programe EU, iskustva prijavitelja iz prethodnih natječaja te pravne i financijske novosti programa Obzor Europa.

Informativni dan otvoren je pozdravnim govorom mr. sc. Antonije Gladović, ravnateljice Agencije za mobilnost i program EU, a nastavljen prezentacijom dr. sc. Ane Butković, nacionalne koordinatorice nacionalnih osoba za kontakt iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, o nacionalnom sustavu podrške i mjerama za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU-a.

Nacionalna osoba za kontakt za područje Klastera 1, dr. sc. Sonja Jantar, predstavila je uvod u program Obzor Europa te usluge koje pruža ured nacionalnih osoba za kontakt pri Agenciji za mobilnost i programe EU.

Predstavnica Europske komisije, gospođa Anna Lonroth, predstavila je novosti i natječaje iz radnoga programa za 2022. godinu, kao i partnerstva općenito te partnerstva iz područja zdravlja. Gospođa Annika Nowak, također predstavnica Europske komisije, predstavila je Misiju o raku.

Tijekom info dana predstavljena su dva projekta iz prethodnog programa Obzor 2020. Projekt VALUECARE predstavili su izvanredna profesorica Vanja Vasiljev i magistar Denis Juraga s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Projekt VALUECARE ima za ciljeve razviti model pružanja personalizirane i integrirane zdravstvene i socijalne skrbi, te poboljšanje kvalitete života osoba starije životne dobi. Drugi projekt iz programa Obzor 2020., SHARE-COVID19,  predstavio je izvanredni profesor Šime Smolić, s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Glavni cilj projekta SHARE-COVID19 je razumjeti neplanirane posljedice pandemije i osmisliti poboljšane zdravstvene, ekonomske i socijalne politike.

Martina Kožul Kolarić, nacionalna osoba za kontakt za pravna i financijska pitanja govorila je o novostima u programu Obzor Europa iz navedenih područja. U interaktivnim sesijama s pitanjima i odgovorima, sudionici su dobili odgovore na pitanja koja su zaprimljena putem aplikacije Slido.

Dostupne su  prezentacije i  program održanog info dana.

 

Novosti

Povezane novosti

Javne konzultacije o izmjeni Odluke o mjerama za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima Europske unije
30.lis.2023.

Javne konzultacije o izmjeni Odluke o mjerama za jačanje nacionalnog...

Ministarstvo znanosti i obrazovanja priprema izmjenu Odluke o mjerama za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima Europske unije u području...
Više
Održan informativni dan programa Obzor Europa na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli
21.stu.2023.

Održan informativni dan programa Obzor Europa na Sveučilištu Jurja Dobrile u...

Agencija za mobilnost i programe EU-a, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Sveučilišni računski centar Sveučilišta u...
Više
Konferencija Food 2030 o zelenim i otpornim prehrambenim sustavima
23.stu.2023.

Konferencija Food 2030 o zelenim i otpornim prehrambenim sustavima

Dana 4. i 5. prosinca 2023. Europska komisija organizira događaj Food 2030 na temu zelenih i otpornih prehrambenih sustava. Cilj događaja je...
Više