Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Novosti

Održan nacionalni informativni dan iz područja Kultura, kreativnost i uključivo društvo 2021.

Održan nacionalni informativni dan iz područja Kultura, kreativnost i uključivo društvo 2021.
26.11.2021.

Agencija za mobilnost i programe EU održala je 25. studenoga 2021. godine nacionalni informativni dan za područje Kultura, kreativnost i uključivo društvo na platformi Zoom.

Cilj ovog iznimno sadržajnog nacionalnog informativnog dana, kojemu je prisustvovalo 88 sudionika, bio je predstaviti novi radni program 2021. – 2022. za područje Klastera 2 – Kultura, kreativnost i uključivo društvo, njegove teme i natječaje; nacionalni sustav podrške i mjere za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU; uvod u Obzor Europa i usluge koje pruža ured nacionalnih osoba za kontakt u Agenciji za mobilnost i programe EU; primjer uspješnog Obzor 2020. projekta; rad hrvatske predstavnice u konfiguraciji programskog odbora Obzor Europa za područje Kultura, kreativnost i uključivo društvo te pravne i financijske novosti programa Obzor Europa.

Informativni dan otvoren je pozdravnim govorom mr. sc. Antonije Gladović, ravnateljice Agencije za mobilnost i programe EU, a nastavljen prezentacijom nacionalnog sustava podrške i mjere za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU, dr. sc. Ane Butković, nacionalne koordinatorice nacionalnih osoba za kontakt iz Ministarstva znanosti i obrazovanja. Nacionalna osoba za kontakt za područje Širenje sudjelovanja i Europski istraživački prostor te Klaster 2, Ivana Ružić Divjak, predstavila je uvod u Obzor Europa te usluge koje pruža ured nacionalnih osoba za kontakt pri Agenciji za mobilnost i programe EU. Predstavnik Europske komisije gosp. Zoltan Krasznai iz Glavne uprave za istraživanje i inovacije predstavio je radni program Klastera 2 za 2021. – 2022. i njegove natječaje. Uslijedili su odgovori na niz pitanja sudionika koja su prikupljena aplikacijom Slido.

Nakon pauze, informativni dan nastavljen je prezentacijom izv. prof. dr. sc. Benjamina Perasovića s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar o uspješnom Obzor 2020. projektu – Cultural Heritage and Identities of Europe's Future (CHIEF). Nadalje, prof. dr. sc. Marina Vicelja-Matijašić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci predstavila je svoj rad kao hrvatske predstavnice u konfiguraciji programskog odbora Obzora Europa za područje Kultura, kreativnost i uključivo društvo. Zadnju prezentaciju u nizu s tematikom pravnih i financijskih novosti u programu Obzor Europa održala je Martina Kožul Kolarić, nacionalna osoba za kontakt za pravna i financijska pitanja. Sudionici su i u drugom dijelu info dana imali priliku dobiti odgovore na postavljena pitanja putem aplikacije Slido.

Dostupne su prezentacije  i program nacionalnog informativnog dana.

Za detaljnije informacije o natječajima slobodno se obratite nacionalnim osobama za kontakt za područje Kultura, kreativnost i uključivo društvo na adrese elektroničke pošte ivana.ruzicdivjak@mobilnost.hr i lucijano.jaksic@mobilnost.hr.

Novosti

Povezane novosti

Javne konzultacije o izmjeni Odluke o mjerama za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima Europske unije
30.lis.2023.

Javne konzultacije o izmjeni Odluke o mjerama za jačanje nacionalnog...

Ministarstvo znanosti i obrazovanja priprema izmjenu Odluke o mjerama za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima Europske unije u području...
Više
Održan informativni dan programa Obzor Europa na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli
21.stu.2023.

Održan informativni dan programa Obzor Europa na Sveučilištu Jurja Dobrile u...

Agencija za mobilnost i programe EU-a, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Sveučilišni računski centar Sveučilišta u...
Više
Konferencija Food 2030 o zelenim i otpornim prehrambenim sustavima
23.stu.2023.

Konferencija Food 2030 o zelenim i otpornim prehrambenim sustavima

Dana 4. i 5. prosinca 2023. Europska komisija organizira događaj Food 2030 na temu zelenih i otpornih prehrambenih sustava. Cilj događaja je...
Više