Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Novosti

Održan nacionalni informativni dan iz područja Kultura, kreativnost i uključivo društvo 2021.

Održan nacionalni informativni dan iz područja Kultura, kreativnost i uključivo društvo 2021.
26.11.2021.

Agencija za mobilnost i programe EU održala je 25. studenoga 2021. godine nacionalni informativni dan za područje Kultura, kreativnost i uključivo društvo na platformi Zoom.

Cilj ovog iznimno sadržajnog nacionalnog informativnog dana, kojemu je prisustvovalo 88 sudionika, bio je predstaviti novi radni program 2021. – 2022. za područje Klastera 2 – Kultura, kreativnost i uključivo društvo, njegove teme i natječaje; nacionalni sustav podrške i mjere za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU; uvod u Obzor Europa i usluge koje pruža ured nacionalnih osoba za kontakt u Agenciji za mobilnost i programe EU; primjer uspješnog Obzor 2020. projekta; rad hrvatske predstavnice u konfiguraciji programskog odbora Obzor Europa za područje Kultura, kreativnost i uključivo društvo te pravne i financijske novosti programa Obzor Europa.

Informativni dan otvoren je pozdravnim govorom mr. sc. Antonije Gladović, ravnateljice Agencije za mobilnost i programe EU, a nastavljen prezentacijom nacionalnog sustava podrške i mjere za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU, dr. sc. Ane Butković, nacionalne koordinatorice nacionalnih osoba za kontakt iz Ministarstva znanosti i obrazovanja. Nacionalna osoba za kontakt za područje Širenje sudjelovanja i Europski istraživački prostor te Klaster 2, Ivana Ružić Divjak, predstavila je uvod u Obzor Europa te usluge koje pruža ured nacionalnih osoba za kontakt pri Agenciji za mobilnost i programe EU. Predstavnik Europske komisije gosp. Zoltan Krasznai iz Glavne uprave za istraživanje i inovacije predstavio je radni program Klastera 2 za 2021. – 2022. i njegove natječaje. Uslijedili su odgovori na niz pitanja sudionika koja su prikupljena aplikacijom Slido.

Nakon pauze, informativni dan nastavljen je prezentacijom izv. prof. dr. sc. Benjamina Perasovića s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar o uspješnom Obzor 2020. projektu – Cultural Heritage and Identities of Europe's Future (CHIEF). Nadalje, prof. dr. sc. Marina Vicelja-Matijašić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci predstavila je svoj rad kao hrvatske predstavnice u konfiguraciji programskog odbora Obzora Europa za područje Kultura, kreativnost i uključivo društvo. Zadnju prezentaciju u nizu s tematikom pravnih i financijskih novosti u programu Obzor Europa održala je Martina Kožul Kolarić, nacionalna osoba za kontakt za pravna i financijska pitanja. Sudionici su i u drugom dijelu info dana imali priliku dobiti odgovore na postavljena pitanja putem aplikacije Slido.

Dostupne su prezentacije  i program nacionalnog informativnog dana.

Za detaljnije informacije o natječajima slobodno se obratite nacionalnim osobama za kontakt za područje Kultura, kreativnost i uključivo društvo na adrese elektroničke pošte ivana.ruzicdivjak@mobilnost.hr i lucijano.jaksic@mobilnost.hr.

Novosti

Povezane novosti

Nacionalni informativni dan programa Obzor Europa za područje Sigurnosti i Radionica Obzor Europa: od ideje do projektnog prijedloga, 20. lipnja 2024.
06.lip.2024.

Nacionalni informativni dan programa Obzor Europa za područje Sigurnosti i...

Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih organiziraju Nacionalni informativni dan programa...
Više
Webinari o novim natječajima za misije EU-a programa Obzor Europa u 2024. - od 10. do 19. 6.
03.lip.2024.

Webinari o novim natječajima za misije EU-a programa Obzor Europa u 2024. -...

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih i Agencija za mobilnost i programe Europske unije organiziraju od 10. do 19. lipnja 2024. ciklus kratkih...
Više
Nacionalni informativni dan MSCA Doktorske mreže, 13. lipnja 2024.
29.svi.2024.

Nacionalni informativni dan MSCA Doktorske mreže, 13. lipnja 2024.

Agencija za mobilnost i programe EU organizira promociju nadolazećeg natječaja djelovanja Marie Skłodowska – Curie za doktorske mreže, s ciljem...
Više