Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Novosti

Održan Obzor Europa nacionalni informativni dan: MSCA Razmjena osoblja i Zajednički informativni centar (JRC), 19. listopada 2023.

Održan Obzor Europa nacionalni informativni dan: MSCA Razmjena osoblja i Zajednički informativni centar (JRC), 19. listopada 2023.
23.10.2023.

Agencija za mobilnost i programe EU održala je 19. listopada 2023. informativni dan iz područja Marie Skłodowska – Curie djelovanja za razmjenu osoblja i Zajednički istraživački centar (JRC).

Cilj informativnog dana, kojem je prisustvovalo više od 50 sudionika, bio je upoznati potencijalne prijavitelje projekata s mogućnostima u okviru MSCA razmjene osoblja i Zajedničkog istraživačkog centra koje se nude istraživačima, voditeljima projektnih i istraživačkih timova te tehničkom i administrativnom osoblju koje pruža potporu aktivnostima istraživanja i inovacija u javnom i privatnom sektoru.

U prvom dijelu informativnog dana predstavljeni su detalji natječaja MSCA razmjena osoblja u 2023. te najčešći nedostatci projektnih prijava. Također, predstavljene su Analiza učinaka MSCA RISE za prethodno programsko razdoblje te MSCA izvještaj o sudjelovanju neakademskog sektora u MSCA projektima s fokusom na razmjenu osoblja. Uz navedeno, predstavljen je uspješan primjer projektne prijave Fakulteta elektrotehnike i računarstva (projekt FoodMAAP). Prvi dio informativnog dana zaključen je prezentacijom o mogućnostima umrežavanja za hrvatske znanstvene organizacije te sustav podrške prijaviteljima projekata MSCA programa kao i aktivnosti sustava podrške u 2023. godini.
U drugom dijelu informativnog dana, predstavljeni su misija, portfelji te doprinos EU inicijativama Zajedničkog istraživačkog centra. U nastavku su predstavljeni i natječaji za otvoreni pristup infrastrukturama Zajedničkog istraživačkog centra kao i kolaborativna doktorska partnerstva te mogućnosti karijera u JRC-u. Drugi dio informativnog dana zaključen je prezentacijama o sudjelovanju JRC-a u projektima programa Obzora Europa te predstavljanjem pojedinih JRC centara znanja i kompetencija.

Dostupne su prezentacije održanog informativnog dana.

Putem MSCA razmjene osoblja financiraju se konzorcijski projekti s ciljem prijenosa znanja i vještina te povećavanja istraživačkih i inovacijskih kapaciteta organizacija. Natječaj je namijenjen akademskim i neakademskim organizacijama iz cijelog svijeta, uključujući predstavnike industrijskog i poslovnog sektora.

Podsjećamo, natječaj za MSCA Razmjenu osoblja otvoren je do 28. veljače 2024. te je u njegovu okviru predviđeno 78,5 milijuna eura bespovratnih sredstava. Više informacija o natječaju dostupno je na portalu Europske komisije Funding & tender opportunities.

Za detaljnije informacije o pravilima natječaja, pisanja projektnog prijedloga slobodno se obratite MSCA nacionalnim osobama za kontakt na e-mail sandra.vidovic@ampeu.hr te ivan.makovec@ampeu.hr.

Novosti

Povezane novosti

Obzor Europa Informativni dan u organizaciji Europske komisije - Radni program WIDERA-e za razdoblje 2023.-2025. - 22. travnja 2024.
21.velj.2024.

Obzor Europa Informativni dan u organizaciji Europske komisije - Radni...

Obavještavamo vas o nadolazećem virtualnom informativnom danu Europske komisije s temom "Radni program WIDERA-e za razdoblje...
Više
MSCA predsjedavajuća konferencija Researcher’s careers – multiple pathways, Mons, Belgija, 18. i 19. travnja 2024.
14.velj.2024.

MSCA predsjedavajuća konferencija Researcher’s careers – multiple pathways,...

Konferencija ‘"Researcher’s careers – multiple pathways", održat će se 18. i 19. travnja 2024., u Monsu, Belgija, a u okviru belgijskog predsjedavanja...
Više
Uspjeh Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na natječaju za MSCA Postdoktorske stipendije u 2023. godini!
13.velj.2024.

Uspjeh Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na...

Natječajem MSCA Postdoktorske stipendije iz 2023. godine, vrijednim 260 milijuna eura, financirat će se 1.249 postdoktorska istraživača u provedbi...
Više