Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Novosti

Održan nacionalni informativni dan iz područja Širenje sudjelovanja i Europski istraživački prostor 2021.

Održan nacionalni informativni dan iz područja Širenje sudjelovanja i Europski istraživački prostor 2021.
29.10.2021.

Agencija za mobilnost i programe EU održala je 28. listopada 2021. godine Obzor Europa informativni dan iz područja Širenje sudjelovanja i Europski istraživački prostor u online platformi Zoom.

Cilj ovog iznimno sadržajnog nacionalnog informativnog dana, kojem je prisustvovalo 116 sudionika, bio je upoznati predstaviti novi radni program za područje Širenje sudjelovanja i Europski istraživački prostor te predstojeće teme i natječaje za 2021. – 2022., nacionalni sustav podrške i mjere za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU, usluge koje pruža ured nacionalnih osoba za kontakt za Obzor Europa u Agenciji za mobilnost i programe EU, iskustva prijavitelja iz prethodnih natječaja te iskustva evaluatora iz prijašnjeg programa Obzor 2020.

Informativni dan otvoren je pozdravnim govorom mr. sc. Antonije Gladović, ravnateljice Agencije za mobilnost i program EU, a nastavljen prezentacijom mjera za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU Zorane Barišić, nacionalne koordinatorice nacionalnih osoba za kontakt iz Ministarstva znanosti i obrazovanja. Nacionalna osoba za kontakt za područje Širenje sudjelovanja i Europski istraživački prostor Ivana Ružić Divjak predstavila je uvod u Obzor Europa te usluge koje pruža ured nacionalnih osoba za kontakt pri Agenciji za mobilnost i programe EU. Predstavnica Europske komisije, gđa Adeline Kroll, predstavila je novosti i natječaje iz radnoga programa za područje Širenje sudjelovanja te odgovorila na niz pitanja prikupljenih od zainteresiranih hrvatskih prijavitelja postavljenih putem aplikacije Slido.

Nakon kratke pauze, drugi dio informativnog dana nastavljen je prezentacijom Doris Jozić iz Ministarstva znanosti i obrazovanja o COST-u (Europskoj suradnji u znanosti i tehnologiji) u Hrvatskoj. Prof. dr. sc. Stjepan Bogdan održao je prezentaciju o uspješnom Twinning projektu AeRoTwin – Twinning coordination action for spreading excellence in Aerial Robotics te predstavio ključne izazove, prednosti i poteškoće s kojima su se u provedbi i prijavi projekata i projektnih prijedloga do sada susretali uspješni hrvatski prijavitelji. Nadalje, prof. dr. sc. Jasenka Gajdoš Kljusurić govorila o svom iskustvu i savjetima kao evaluatorice u području Širenja izvrsnosti i sudjelovanja u prijašnjem programu Obzor 2020. Informativni dan zatvoren je izlaganjem dr. sc. Sonje Lesjak, nacionalne osobe za kontakt na temu pravnih i financijskih novosti u programu Obzor Europa. Također, u interaktivnim sesijama s pitanjima i odgovorima, sudionici su dobili odgovore na pitanja koja su zaprimljena putem aplikacije Slido.

Dostupne su prezentacije i program informativnog dana.

Za detaljnije informacije o natječajima slobodno se obratite nacionalnim osobama za kontakt za područje Širenja sudjelovanja i Europski istraživački prostor na adrese elektroničke pošte ivana.ruzicdivjak@mobilnost.hr i lana.jerolimov.cetina@mobilnost.hr.

Novosti

Povezane novosti

Nacionalni informativni dan programa Obzor Europa za područje Sigurnosti i Radionica Obzor Europa: od ideje do projektnog prijedloga, 20. lipnja 2024.
06.lip.2024.

Nacionalni informativni dan programa Obzor Europa za područje Sigurnosti i...

Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih organiziraju Nacionalni informativni dan programa...
Više
Webinari o novim natječajima za misije EU-a programa Obzor Europa u 2024. - od 10. do 19. 6.
03.lip.2024.

Webinari o novim natječajima za misije EU-a programa Obzor Europa u 2024. -...

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih i Agencija za mobilnost i programe Europske unije organiziraju od 10. do 19. lipnja 2024. ciklus kratkih...
Više
Nacionalni informativni dan MSCA Doktorske mreže, 13. lipnja 2024.
29.svi.2024.

Nacionalni informativni dan MSCA Doktorske mreže, 13. lipnja 2024.

Agencija za mobilnost i programe EU organizira promociju nadolazećeg natječaja djelovanja Marie Skłodowska – Curie za doktorske mreže, s ciljem...
Više