Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Novosti

Održan nacionalni informativni dan iz područja Širenje sudjelovanja i Europski istraživački prostor 2021.

Održan nacionalni informativni dan iz područja Širenje sudjelovanja i Europski istraživački prostor 2021.
29.10.2021.

Agencija za mobilnost i programe EU održala je 28. listopada 2021. godine Obzor Europa informativni dan iz područja Širenje sudjelovanja i Europski istraživački prostor u online platformi Zoom.

Cilj ovog iznimno sadržajnog nacionalnog informativnog dana, kojem je prisustvovalo 116 sudionika, bio je upoznati predstaviti novi radni program za područje Širenje sudjelovanja i Europski istraživački prostor te predstojeće teme i natječaje za 2021. – 2022., nacionalni sustav podrške i mjere za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU, usluge koje pruža ured nacionalnih osoba za kontakt za Obzor Europa u Agenciji za mobilnost i programe EU, iskustva prijavitelja iz prethodnih natječaja te iskustva evaluatora iz prijašnjeg programa Obzor 2020.

Informativni dan otvoren je pozdravnim govorom mr. sc. Antonije Gladović, ravnateljice Agencije za mobilnost i program EU, a nastavljen prezentacijom mjera za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU Zorane Barišić, nacionalne koordinatorice nacionalnih osoba za kontakt iz Ministarstva znanosti i obrazovanja. Nacionalna osoba za kontakt za područje Širenje sudjelovanja i Europski istraživački prostor Ivana Ružić Divjak predstavila je uvod u Obzor Europa te usluge koje pruža ured nacionalnih osoba za kontakt pri Agenciji za mobilnost i programe EU. Predstavnica Europske komisije, gđa Adeline Kroll, predstavila je novosti i natječaje iz radnoga programa za područje Širenje sudjelovanja te odgovorila na niz pitanja prikupljenih od zainteresiranih hrvatskih prijavitelja postavljenih putem aplikacije Slido.

Nakon kratke pauze, drugi dio informativnog dana nastavljen je prezentacijom Doris Jozić iz Ministarstva znanosti i obrazovanja o COST-u (Europskoj suradnji u znanosti i tehnologiji) u Hrvatskoj. Prof. dr. sc. Stjepan Bogdan održao je prezentaciju o uspješnom Twinning projektu AeRoTwin – Twinning coordination action for spreading excellence in Aerial Robotics te predstavio ključne izazove, prednosti i poteškoće s kojima su se u provedbi i prijavi projekata i projektnih prijedloga do sada susretali uspješni hrvatski prijavitelji. Nadalje, prof. dr. sc. Jasenka Gajdoš Kljusurić govorila o svom iskustvu i savjetima kao evaluatorice u području Širenja izvrsnosti i sudjelovanja u prijašnjem programu Obzor 2020. Informativni dan zatvoren je izlaganjem dr. sc. Sonje Lesjak, nacionalne osobe za kontakt na temu pravnih i financijskih novosti u programu Obzor Europa. Također, u interaktivnim sesijama s pitanjima i odgovorima, sudionici su dobili odgovore na pitanja koja su zaprimljena putem aplikacije Slido.

Dostupne su prezentacije i program informativnog dana.

Za detaljnije informacije o natječajima slobodno se obratite nacionalnim osobama za kontakt za područje Širenja sudjelovanja i Europski istraživački prostor na adrese elektroničke pošte ivana.ruzicdivjak@mobilnost.hr i lana.jerolimov.cetina@mobilnost.hr.

Novosti

Povezane novosti

Javne konzultacije o izmjeni Odluke o mjerama za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima Europske unije
30.lis.2023.

Javne konzultacije o izmjeni Odluke o mjerama za jačanje nacionalnog...

Ministarstvo znanosti i obrazovanja priprema izmjenu Odluke o mjerama za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima Europske unije u području...
Više
Održan informativni dan programa Obzor Europa na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli
21.stu.2023.

Održan informativni dan programa Obzor Europa na Sveučilištu Jurja Dobrile u...

Agencija za mobilnost i programe EU-a, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Sveučilišni računski centar Sveučilišta u...
Više
Konferencija Food 2030 o zelenim i otpornim prehrambenim sustavima
23.stu.2023.

Konferencija Food 2030 o zelenim i otpornim prehrambenim sustavima

Dana 4. i 5. prosinca 2023. Europska komisija organizira događaj Food 2030 na temu zelenih i otpornih prehrambenih sustava. Cilj događaja je...
Više