Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Novosti

Online informativni dan: Europski istraživački prostor u kontekstu natječaja i povezanih inicijativa, 2. srpnja 2024.

Online informativni dan: Europski istraživački prostor u kontekstu natječaja i povezanih inicijativa, 2. srpnja 2024.
19.06.2024.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih organiziraju informativni dan programa Obzor Europa pod nazivom Europski istraživački prostor u kontekstu natječaja i povezanih inicijativa.

Informativni dan će se održati u utorak 2. srpnja 2024. godine od 9:00 do 12:00 sati putem Microsoft Teams platforme.

Dostupan je preliminarni program informativnog dana.

Cilj je informativnog dana pružiti najvažnije informacije o otvorenim natječajima iz područja Europskog istraživačkog prostora (EIP, eng. European Research Area, ERA) u sklopu područja Širenja sudjelovanja i Europskog istraživačkog prostora, s pozivima specificiranim u Obzor Europa WIDERA radnom programu za razdoblje 2023.-2025., s posebnim naglaskom na poziv Talent ecosystems for attractive early researcher careers – pilot HORIZON-WIDERA-2024-ERA-02-03

Svojim sadržajem, informativni dan je namijenjen iskusnim prijaviteljima ali i iznimno koristan manje iskusnim prijaviteljima koji nastoje izgraditi svoje kapacitete u području mobilnosti te planiranja karijernog razvoja mladih istraživača.

Tko bi trebao prisustvovati?

Posebno potičemo sljedeće dionike, organizacije i pojedince na prijavu za sudjelovanje na informativnom danu Europski istraživački prostor u kontekstu natječaja i povezanih inicijativa:

  • institucije za istraživanje i razvoj
  • visokoobrazovne institucije
  • industrije i mala i srednja poduzeća
  • treći sektor
  • predstavnike tijela izvršne vlasti i jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave
  • kreatore politika za istraživanje i inovacije
  • menadžere i administratore istraživanja
  • ostale zainteresirane dionike EIP-a

Pregled programa

U prvom dijelu događaja, sudionici će dobiti uvid u nove EIP (ERA) teme poziva za 2024. godinu (HORIZON-WIDERA-2024-ERA-02), kako je navedeno u WIDERA radnom programu 2023.-2025. (Širenje sudjelovanja i jačanje Europskog istraživačkog prostora). Prezentacije će održati službenici Europske komisije, a posebna pozornost bit će posvećena mogućnostima u okviru pilot poziva Talent ecosystems for attractive early researcher careers – pilot HORIZON-WIDERA-2024-ERA-02-03 za koje je Europska komisija osigurala financijska sredstva u iznosu od 20 milijuna eura.

Kratak prikaz najvažnijih informacija o pojedinom natječaju možete pronaći na idućoj poveznici.

U drugom dijelu događaja, sudionicima će biti predstavljen uspješan primjer projektne prijave, gdje će Sveučilište u Rijeci predstaviti projekt SECURE: Recommendations for the implementation of the new European framework for research careers. Nadalje, sudionici će se moći upoznati s mogućnostima koje potencijalnim prijaviteljima stoje na raspolaganju kroz aktivnosti projekta NCP-WIDERA.NET, a u kojem Agencija za mobilnost i programe EU sudjeluje kao konzorcijski partner.

Sudjelovanje na informativnom danu je besplatno, a prijava je moguća putem sljedeće poveznice (pod događanje potrebno je odabrati Informativni dan Europski istraživački prostor u kontekstu natječaja i povezanih inicijativa).

Pitanja govornicima možete postaviti i unaprijed, putem Slido aplikacije ili internetske stranice na idućoj poveznici.

Prijave su otvorene do petka 28. lipnja 2024. godine.

Poveznica na Microsoft Teams platformu sudionicima bit će dostavljena nakon zatvaranja registracija.

Ovim putem Vas ljubazno upućujemo da obavijest o registraciji te sve buduće obavijesti o događanju pratite, kako u ''dolaznoj pošti'' tako i u ''neželjenoj'' pošti na Vašim cijenjenim e-mail adresama.

U slučaju problema s prijavom putem navedene poveznice ili dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite na e-mail adresu: viktor.koska@ampeu.hr

Veselimo se Vašem sudjelovanju!

 

Novosti

Povezane novosti

Objavljen Indikativni program revizije (IAP)
17.srp.2024.

Objavljen Indikativni program revizije (IAP)

Europska komisija objavila je 15.07.2024. dokument pod nazivom Indikativni program revizije (IAP). Radi se o vodiču za financijsku reviziju u...
Više
Održan online informativni dan Europski istraživački prostor u kontekstu natječaja i povezanih inicijativa, 2. srpnja 2024.
15.srp.2024.

Održan online informativni dan Europski istraživački prostor u kontekstu...

Agencija za mobilnost i programe EU održala je 2. srpnja 2024. informativni dan Europski istraživački prostor u kontekstu natječaja i povezanih...
Više
NCP_WIDERA.NET - Potpore za susrete umrežavanja, rujan 2024.
12.srp.2024.

NCP_WIDERA.NET - Potpore za susrete umrežavanja, rujan 2024.

Najavljujemo mogućnost prijava za ostvarivanje potpore za sudjelovanje u susretima umrežavanja (brokerage events) za dva susreta umrežavanja u...
Više