Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Novosti

Prvi festival Novog europskog Bauhausa, hibridno događanje, 9. - 12. lipnja 2022.

Prvi festival Novog europskog Bauhausa, hibridno događanje, 9. - 12. lipnja 2022.
02.06.2022.

Europska komisija poziva organizacije, umjetničke družine, institucije, sveučilišta, arhitekte, gradove, regije, tvrtke, umjetnike, studente, znanstvenike, inovatore i sve zainteresirane da budu dio prvog Festivala Novog europskog Bauhausa koji će se održati u Bruxellesu od 9. do 12. lipnja 2022. godine. Ovo je prvi festival Novog europskog Bauhausa i prilika da se predstave njegove vrijednosti i principi. 

Radi se o izuzetnoj prilici za umrežavanje, razmjenu i slavlje – od znanosti do umjetnosti, od dizajna do politike, od arhitekture do tehnologije. Festival donosi Europski zeleni plan u jezgru našeg svakodnevnog života.

Glavne aktivnosti festivala održavat će se istovremeno uživo u Bruxellesu (Gare Maritime & Mont des Arts) te diljem Europe kao i u online obliku. U okviru festivala, u fizičkom obliku 9. lipnja u Grand Hospice Brussels, s početkom u 17:00 sati, održat će se ceremonija dodjela nagrada EIT Community New European Bauhaus Ideation predavanja vezana za ukjlučivanje građanja i prezentacija primjera iz stvarnog života. Dostupne su prijave za EIT događanje.   

Glavne aktivnosti su grupirane oko tri stupa:
•    Forum koji će uključiti više od 60 govornika diljem svijeta, uključujući znanstvenike, arhitekte te najviše predstavnike Europske komisije;
•    Festival će se održati u subotu 11. lipnja te će sadržavati proglašenje nagrade za najbolje projekte Novog europskog Bauhausa i ujedno će se promovirati mladi talenti. Jedan od kandidata za glavnu nagradu je i općina Škabrnja s projektom ‘’Blue Economy Happy School Skabrnja’.
•    Sajam, u okviru kojega će biti predstavljeno preko 100 inovativnih projekata. Program će također uključivati znanstvene radionice i eksperimente, društveno kulturne priredbe (plesne, kazališne te glazbene izvedbe).

U okviru Festivala, prezentirat će se prvih 5 projekata „svjetioničarskih demonstratora” Novog europskog Bauhausa. Projekti će, u 13 zemalja, stvoriti održivije, uključivije i ljepše prostore te će uključiti građane u zelenu, urbanu i ruralnu tranziciju i regeneraciju na lokalnoj razini. Jedan od projekata koji će se predstaviti je EHHUR (EYES HEARTS HANDS Urban Revolution), u kojem sudjeluje i Hrvatska. 

Više informacija dostupno je na službenoj stranici Festivala

Novosti

Povezane novosti

Informativni dan Obzor Europa - Oblak za suradnju u području europske kulturne baštine (ECCCH) 2024.
28.svi.2024.

Informativni dan Obzor Europa - Oblak za suradnju u području europske...

Europska komisija organizira informativni dan za poziv Oblak za suradnju u području europske kulturne baštine (A European Collaborative Cloud for...
Više
Najava Nacionalnog informativnog dana u području sigurnosti i nadolazećih natječaja
27.svi.2024.

Najava Nacionalnog informativnog dana u području sigurnosti i nadolazećih...

NATJEČAJI U PODRUČJU KLASTERA 3 – CIVILNA SIGURNOST ZA DRUŠTVO 2024. Europska komisija otvorit će 25 tema natječaja za prijavu projektnih prijedloga...
Više
Informativni dan i susret umrežavanja za klaster Civilna sigurnost za društvo, 12. i 13. lipnja 2024.
08.svi.2024.

Informativni dan i susret umrežavanja za klaster Civilna sigurnost za...

Natječaji klastera 3: Civilna sigurnost za društvo bave se izazovima koji proizlaze iz trajnih sigurnosnih prijetnji uključujući kiberkriminal kao i...
Više