Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Novosti

Pridružite se događaju za upoznavanje potencijalnih partnera za Regionalne inovacijske doline

Pridružite se događaju za upoznavanje potencijalnih partnera za Regionalne inovacijske doline
25.08.2023.

Europska komisija 12. rujna 2023. organizira događaj za upoznavanje potencijalnih partnera iz regija zainteresiranih da postanu Regionalne inovacijske doline (RID) na koji se možete prijaviti ispunjavanjem sljedećeg obrasca.

Cilj spomenutog događaje je međusobno upoznavanje i povezivanje sudionika kako bi iskazali interes da postanu Regionalna inovacijska dolina ili pronalaženja partnera za potencijalne prijave na pozive koji se pokreću u okviru instrumenata EIE i I3.

Događaj bi također trebao olakšati umrežavanje oko pet gorućih izazova koje je identificirao Novi europski program za inovacije, a to su: smanjenje ovisnosti o fosilnim gorivima, povećanje globalne sigurnosti hrane, ovladavanje digitalnom transformacijom (uključujući kibernetičku sigurnost), poboljšanje zdravstvene skrbi i postizanje cirkularnosti.

Događaj će uključiti:
•    panel diskusiju na kojoj će sudjelovati govornici iz Europske komisije i nekoliko regija koje žele aktivno sudjelovati u konzorcijima i
•    5 tematskih radionica (jednu po izazovu) koje će voditi predstavnici tematskih odjela iz Glavne uprava za istraživanje i inovacije zaduženih za velike izazove.

Događaj predstavlja jedinstvenu priliku za zainteresirane dionike kako bi: 
•    dobili informacije o pozivima EIE i I3 RIV,
•    raspravili o svom interesu da postanu regionalne inovacijske doline,
•    radili zajedno na temelju svoje pametne strategije specijalizacije, rješavajući specifične lokalne izazove i potrebe, uz doprinos strateškim prioritetima Unije
•    se povezali s potencijalnim partnerima mjesec dana prije roka za prijavu (17. listopada) i/ili istraže druge mogućnosti dugoročne suradnje.

Tko može sudjelovati?
•    nacionalne i/ili regionalne vlasti i povezani partneri, s odgovarajućim financijskim jamstvima od države članice, poput regionalnih agencija za inovacije ili upravljačkih tijela, kako je definirano u FAQ o regionalnim/nacionalnim vlastima: Funding & Tenders (europa.eu).
•    sveučilišta, znanstvene organizacije, klasteri, tvrtke i ostali akteri koji planiraju sudjelovati kao dio konzorcija.

Događaj omogućuje priliku svim zainteresiranim dionicima da dobiju informacije o tome što drugi rade u specifičnim područjima, da pronađu potencijalne partnere kako bi dovršili sastavljanje konzorcija, iskažu interes za pridruživanje ili formiranje konzorcija te pronađu potencijalne partnere s kojima će uspostaviti zajednički plan djelovanja kako bi povezali regije i druge sudionike koji planiraju sudjelovati u konzorcijima oko specifičnih područja zajedničkog interesa.

Novosti

Povezane novosti

Obzor Europa Informativni dan u organizaciji Europske komisije - Radni program WIDERA-e za razdoblje 2023.-2025. - 22. travnja 2024.
21.velj.2024.

Obzor Europa Informativni dan u organizaciji Europske komisije - Radni...

Obavještavamo vas o nadolazećem virtualnom informativnom danu Europske komisije s temom "Radni program WIDERA-e za razdoblje...
Više
Objavljen Izvještaj - ERA Monitoring 2023
19.velj.2024.

Objavljen Izvještaj - ERA Monitoring 2023

Dostupan je Izvještaj u obliku prvog pregleda postignuća za 18 mjeseci provedbe političke agende ERA (‘Izvještaj na razini EU’) u...
Više
Research and Innovation Week
13.velj.2024.

Research and Innovation Week

Europska komisija otvorila je registraciju za događanje posvećeno istraživanju i inovacijama - Research and Innovation Week - koje će se održati od 18....
Više