Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Novosti

Prijavite se na događaj Science is Wonderful!, 22. - 26. studenog 2021.

Prijavite se na događaj Science is Wonderful!, 22. - 26. studenog 2021.
29.10.2021.

Science is Wonderful! osmišljen je kako bi svijet znanosti donio u osnovne i srednje škole diljem Europe. 

Učenici i nastavnici imat će priliku nadahnuti se znanstvenicima iz svih disciplina putem mrežnih razmjena, webinara, demonstracija i još mnogo toga. Događaj će biti u cijelosti digitalan, a održat će se od 10. do 26. studenoga, s dodatnim odabranim resursima dostupnim putem Science is Wonderful! Digital tijekom cijele godine. 

Science is Wonderful! počet će predstavljanjem, i pokretanjem internetske stranice 10. studenoga na kojoj će biti predstavljena europska povjerenica za inovacije, istraživanja, kulturološko obrazovanje i mladež Mariya Gabriel. Pratite događanja kako biste saznali više o mogućnostima uključivanja, čuli svjedočanstva nastavnika i znanstvenika te dobili dojam o tome što će ponuditi platforma uživo i tjedan događanja.

Science is Wonderful! će se postupno zahuktavati tijekom studenog ususret mrežnom izdanju Science is Wonderful! Live tjedna, od 22. do 26. studenog. Tijekom tjedna, održat će se niz webinara na materinjim jezicima znanstvenika predavača i aktivnosti koje istražuju znanost iz svih kutova kao dopuna programa Upoznajte znanstvenika! na kojem će nastavnici i učenici moći pratiti pokuse i čuti stvarne priče iza znanstvenih otkrića koja mijenjaju život. Interaktivna platforma na kojoj se ovaj događaj odvija omogućit će učenicima da se uključe u rad i briljantnim znanstvenicima na svom jeziku postavljaju pitanja koja žele. 

Tijekom cijelog tjedna učitelji i škole bit će potaknuti da podijele aktivnosti i angažman svojih učenika s organizatorima i društvenim medijima uz pomoć namjenskih alata za komunikaciju i koristeći oznaku #ScienceIsWonderful. 

Za obilježavanje kraja tjedna Science is Wonderful! Live, 26. studenog će se održati završna ceremonija na kojoj će biti Themis Christophidou, generalna direktorica za obrazovanje, mlade, sport i kulturu pri Europskoj komisiji, što je prigoda da dobijete sažetak najvažnijih događaja i čujete razmišljanja nastavnika, učenika i znanstvenika. To će biti prilika za istraživanje mnogih dostupnih mogućnosti za proširivanje dijeljenja i učenja od rastućih zajednica Science is Wonderful! i bit će predstavljeno mnoštvo drugih inicijativa EU-a za učenje za mlade i za učitelje.

Science is Wonderful! predstavlja više nego skup godišnjih internetskih aktivnosti. Kroz novu platformu Science is Wonderful! Digital nastavnici i učenici mogu se tijekom tjedna događaja i tijekom cijele godine nadahnuti obrazovnim resursima na više jezika EU-a, uključujući: 
•    Video demonstracije
•    Vodiče za praktične eksperimente
•    Nove ideje za predavanja
•    Poučne igre i aktivnosti

Science is Wonderful! neprocjenjiv je izvor informacija o svijetu nastave znanosti, zahvaljujući doprinosu nastavnika i učenika diljem Europe. Ova digitalna platforma ima stalno rastući repozitorij iskušanih materijala za učenje dostupnih nastavnicima na različitim jezicima i u učionicama.
Dostupno je više informacija. 

Novosti

Povezane novosti

Nacionalni informativni dan programa Obzor Europa za područje Sigurnosti i Radionica Obzor Europa: od ideje do projektnog prijedloga, 20. lipnja 2024.
06.lip.2024.

Nacionalni informativni dan programa Obzor Europa za područje Sigurnosti i...

Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih organiziraju Nacionalni informativni dan programa...
Više
Webinari o novim natječajima za misije EU-a programa Obzor Europa u 2024. - od 10. do 19. 6.
03.lip.2024.

Webinari o novim natječajima za misije EU-a programa Obzor Europa u 2024. -...

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih i Agencija za mobilnost i programe Europske unije organiziraju od 10. do 19. lipnja 2024. ciklus kratkih...
Više
Nacionalni informativni dan MSCA Doktorske mreže, 13. lipnja 2024.
29.svi.2024.

Nacionalni informativni dan MSCA Doktorske mreže, 13. lipnja 2024.

Agencija za mobilnost i programe EU organizira promociju nadolazećeg natječaja djelovanja Marie Skłodowska – Curie za doktorske mreže, s ciljem...
Više