Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Novosti

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli dobitnik je priznanja Europske komisije za izvrsnost ljudskih resursa u istraživanju

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli dobitnik je priznanja Europske komisije za izvrsnost ljudskih resursa u istraživanju
09.09.2022.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli od 7.9.2022. novi je nositelj priznanja Europske komisije za izvrsnost ljudskih resursa u istraživanju (HR Excellence in Research), navodi se na mrežnoj stranici Sveučilišta.

Europska komisija tim priznanjem nagrađuje znanstvene organizacije koje provode Strategiju ljudskih resursa za istraživače (Human Resources Strategy for Researchers - HRS4R), odnosno implementiraju 40 načela Povelje za istraživače i Kodeksa o zapošljavanju istraživača u svoje politike ljudskih potencijala, zapošljavanja i radne i profesionalne uvjete.

Provedba Strategije ljudskih resursa za istraživače doprinosi jačoj institucionalnoj kulturi organizacije koja je provodi, boljoj povezanosti njezinih ustrojstvenih jedinica, većem prianjanju najvišim etičkim i profesionalnim principima, povećava prestiž i međunarodnu prepoznatljivost, olakšava privlačenje i zapošljavanje talenata te poboljšava pristup financiranju.  

Europska komisija je 2005. usvojila Povelju za istraživače i Kodeks o zapošljavanju istraživača, a Strategija ljudskih resursa za istraživače uvedena je 2008. godine kao najbolji način implementacije načela Povelje i Kodeksa. Od strane Europske komisije nagradu za provedbu Strategije dobilo je 688 organizacija.

Organizacije koje zapošljavaju istraživače (znanstvenike) i koje su zainteresirane pristupiti provedbi Strategija ljudskih resursa za istraživače mogu saznati više informacija na mrežnoj stranici inicijative EURAXESS, a u slučaju dodatnih pitanja i pomoći u prijavi mogu se javiti kontakt osobi u Odjelu za EURAXESS i horizontalna područja Okvirnih programa EU Agencije za mobilnost i programe EU na ivan.munjin@ampeu.hr.

Novosti

Povezane novosti

Tradicionalno neformalno božićno EURAXESS druženje sa stranim istraživačima
24.stu.2023.

Tradicionalno neformalno božićno EURAXESS druženje sa stranim istraživačima

Agencija za mobilnost i programe EU i ove godine organizira tradicionalno neformalno božićno EURAXESS druženje sa stranim istraživačima koji...
Više
Prve online nacionalne konzultacije za znanstvene menadžere: Vrijeme je za glasanje!
07.stu.2023.

Prve online nacionalne konzultacije za znanstvene menadžere: Vrijeme je za...

Prve online nacionalne konzultacije za znanstvene menadžere se uskoro zatvaraju i sa zadovoljstvom pozivamo sve zainteresirane da glasaju o prvom...
Više
Tjedan svemira EU-a (EU Space Week 2023)
16.lis.2023.

Tjedan svemira EU-a (EU Space Week 2023)

Tjedan svemira EU-a (EU Space Week 2023) glavni je događaj namijenjen svemirskoj zajednici Europske unije, a održat će se od 7. do 9. studenoga 2023. u...
Više