Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Novosti

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli dobitnik je priznanja Europske komisije za izvrsnost ljudskih resursa u istraživanju

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli dobitnik je priznanja Europske komisije za izvrsnost ljudskih resursa u istraživanju
09.09.2022.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli od 7.9.2022. novi je nositelj priznanja Europske komisije za izvrsnost ljudskih resursa u istraživanju (HR Excellence in Research), navodi se na mrežnoj stranici Sveučilišta.

Europska komisija tim priznanjem nagrađuje znanstvene organizacije koje provode Strategiju ljudskih resursa za istraživače (Human Resources Strategy for Researchers - HRS4R), odnosno implementiraju 40 načela Povelje za istraživače i Kodeksa o zapošljavanju istraživača u svoje politike ljudskih potencijala, zapošljavanja i radne i profesionalne uvjete.

Provedba Strategije ljudskih resursa za istraživače doprinosi jačoj institucionalnoj kulturi organizacije koja je provodi, boljoj povezanosti njezinih ustrojstvenih jedinica, većem prianjanju najvišim etičkim i profesionalnim principima, povećava prestiž i međunarodnu prepoznatljivost, olakšava privlačenje i zapošljavanje talenata te poboljšava pristup financiranju.  

Europska komisija je 2005. usvojila Povelju za istraživače i Kodeks o zapošljavanju istraživača, a Strategija ljudskih resursa za istraživače uvedena je 2008. godine kao najbolji način implementacije načela Povelje i Kodeksa. Od strane Europske komisije nagradu za provedbu Strategije dobilo je 688 organizacija.

Organizacije koje zapošljavaju istraživače (znanstvenike) i koje su zainteresirane pristupiti provedbi Strategija ljudskih resursa za istraživače mogu saznati više informacija na mrežnoj stranici inicijative EURAXESS, a u slučaju dodatnih pitanja i pomoći u prijavi mogu se javiti kontakt osobi u Odjelu za EURAXESS i horizontalna područja Okvirnih programa EU Agencije za mobilnost i programe EU na ivan.munjin@ampeu.hr.

Novosti

Povezane novosti

Nacionalni informativni dan MSCA Doktorske mreže, 13. lipnja 2024.
29.svi.2024.

Nacionalni informativni dan MSCA Doktorske mreže, 13. lipnja 2024.

Agencija za mobilnost i programe EU organizira promociju nadolazećeg natječaja djelovanja Marie Skłodowska – Curie za doktorske mreže, s ciljem...
Više
Informativni dan Obzor Europa - Oblak za suradnju u području europske kulturne baštine (ECCCH) 2024.
28.svi.2024.

Informativni dan Obzor Europa - Oblak za suradnju u području europske...

Europska komisija organizira informativni dan za poziv Oblak za suradnju u području europske kulturne baštine (A European Collaborative Cloud for...
Više
Najava Nacionalnog informativnog dana u području sigurnosti i nadolazećih natječaja
27.svi.2024.

Najava Nacionalnog informativnog dana u području sigurnosti i nadolazećih...

NATJEČAJI U PODRUČJU KLASTERA 3 – CIVILNA SIGURNOST ZA DRUŠTVO 2024. Europska komisija otvorit će 25 tema natječaja za prijavu projektnih prijedloga...
Više