Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Novosti

WEBINAR: Navigacija kroz istraživačku etiku i upravljanje osjetljivim podacima u složenim europskim projektima - 29. veljače 2024.

WEBINAR: Navigacija kroz istraživačku etiku i upravljanje osjetljivim podacima u složenim europskim projektima - 29. veljače 2024.
22.02.2024.

Najavljujemo webinar pod nazivom: "Navigacija kroz istraživačku etiku i upravljanje osjetljivim podacima u složenim europskim projektima" koji će se održati 29. veljače 2024. u 11-12 sati.

Projekt "Knowledge Technologies for Democracy - KT4D" okuplja projektni konzorcij od 12 partnerskih organizacija i organizira webinar s ciljem pokretanja dijaloga o izazovima povezanim s pridržavanjem najboljih praksi istraživačke etike, posebno se fokusirajući na zaštitu podataka korisnika i pseudonimizaciju (uklanjanje osobnih podataka iz npr. digitalnih baza podataka s ciljem zaštite osobnih podataka).

Istraživanje u skladu s etičkim najboljim praksama visoki je prioritet za projekte svih veličina, a posebno je važno unutar mnogobrojnih projekata gdje je prisutan neposredan angažman ljudi, ili su pristutni kao predmeti istraživanja, sudjeluju u sukreiranju i validaciji rezultata, ili kao sudionici na događanjima projekta.

Cilj webinara je otvaranje rasprave o izazovima pridržavanja najboljih praksi istraživačke etike, posebno se fokusirajući na zaštitu podataka i pseudonimizaciju. Stručnjaci Alberto Bettiol i Kate Francis iz ICT Legal Consultinga demonstrirat će praktične primjere onoga što KT4D radi po pitanju istraživačke etike.

Za više informacija i registraciju posjetite ovu poveznicu.

 

Novosti

Povezane novosti

Objavljen novi poziv za područje Klastera 2 – Kultura, kreativnost i uključivo društvo u 2024.
23.tra.2024.

Objavljen novi poziv za područje Klastera 2 – Kultura, kreativnost i...

Europska komisija usvojila je 17. travnja 2024. izmjene radnih programa Obzora Europa, čime je u radni program za područje Klastera 2. – Kultura,...
Više
Savjetovanje s javnošću o radnom programu Obzora Europa za 2025.
16.tra.2024.

Savjetovanje s javnošću o radnom programu Obzora Europa za 2025.

Europska komisija objavila je upitnik za prikupljanje povratnih informacija zainteresiranih dionika i javnosti o radnom programu za 2025. programa Obzor...
Više
Otvorene prijave za Forward to Health Innovation: specijalizirani program za podršku inovacijama u zdravstvu
15.tra.2024.

Otvorene prijave za Forward to Health Innovation: specijalizirani program za...

Otvorene su prijave za Forward to Health Innovation, specijalizirani program za podršku inovacijama u zdravstvu. Već treću godinu zaredom provodi...
Više