Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Novosti

Održan informativni dan programa Obzor Europa na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli

Održan informativni dan programa Obzor Europa na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli
21.11.2023.

Agencija za mobilnost i programe EU-a, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu organizirali su informativni dan programa Obzor Europa, 17. studenoga 2023. godine u Puli.

Informativni dan bio je namijenjen akademskom i stručnom osoblju Sveučilišta u Puli, kao i svim ostalim zainteresiranim postojećim i potencijalnim korisnicima programa Obzor Europa.

Sudionicima su se pozdravnim govorima obratili dr. sc. Ivona Peternel, voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte, u ime Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Ana Ključarić, voditeljica Odjela za horizontalna područja Okvirnih programa EU-a i mobilnost istraživača, u ime Agencije za mobilnost i programe EU-a.

U prvome dijelu informativnog dana predstavljene su osnovne karakteristike programa Obzor Europa, nacionalni sustav podrške i mjere za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU-a, savjeti o tome kako napisati dobar projektni prijedlog te pravni i financijski aspekti prijave i provedbe projektnih prijedloga.

Dr. sc. Ivona Peternel sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, sudionicima je predstavila primjer dobre prakse – projekt Career Acknowledgement for Research (Manager) Delivering for the European Area (CARDEA), financiran sredstvima programa Obzor Europa.

Predstavljena su i pojedinačna područja programa Obzor Europa: Djelovanja Marie Skłodowska-Curie akcija (MSCA), Širenje sudjelovanja i jačanje Europskog istraživačkog prostora (ERA).

U drugom dijelu programa održane su tematske sesije za područja Klastera 2 – Kultura, kreativnost i uključivo društvo, Klastera 4 – Digitalizacija i Industrija, Klastera 5 – Klima, energija i mobilnost i Klastera 6 – Hrana, biogospodarstvo, prirodni resursi, poljoprivreda i okoliš.

Dostupan je PROGRAM događanja.

Održane prezentacije možete preuzeti na poveznici - PREZENTACIJE IZLAGAČA S INFO DANA NA UNIPU.

Novosti

Povezane novosti

Obzor Europa Informativni dan u organizaciji Europske komisije - Radni program WIDERA-e za razdoblje 2023.-2025. - 22. travnja 2024.
21.velj.2024.

Obzor Europa Informativni dan u organizaciji Europske komisije - Radni...

Obavještavamo vas o nadolazećem virtualnom informativnom danu Europske komisije s temom "Radni program WIDERA-e za razdoblje...
Više
Research and Innovation Week
13.velj.2024.

Research and Innovation Week

Europska komisija otvorila je registraciju za događanje posvećeno istraživanju i inovacijama - Research and Innovation Week - koje će se održati od 18....
Više
Projekt Pathways2Resilience objavio je poziv za financiranje
05.velj.2024.

Projekt Pathways2Resilience objavio je poziv za financiranje

Pathways2Resilience, projekt u sklopu Misije EU-a Prilagodba klimatskim promjenama, objavio je svoj prvi poziv za prijavitelje, putem kojeg će 40 regija...
Više