Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Novosti

Potpora pisanju projektnog prijedloga za MSCA Doktorske mreže

Potpora pisanju projektnog prijedloga za MSCA Doktorske mreže
29.09.2023.

Doktorske mreže su konzorcijski projekti sastavljeni od sveučilišta, istraživačkih i znanstvenih centara, pripadnika neakademskog sektora s ciljem osposobljavanja nove generacije doktorskih studenata. Projektne aktivnosti obuhvaćaju prekograničnu i međusektorsku mobilnost u cilju postizanja izvrsnosti i inovativnog istraživanja, ali i mogućnosti prijenosa stečenih znanja i iskustava kao i jačanja kapaciteta istraživačkih organizacija. Također, programom se potiče uključenost neakademskog sektora, industrije i poduzetništva. Financirani konzorciji objavljuju natječaje za stipendije/radna mjesta za mlade istraživače na EURAXESS portalu. Ovogodišnji natječaj otvoren je do 28. studenog 2023. te je izdvojeno 434,8 milijuna eura.

Dodatna potpora i materijali koji su od pomoći prilikom sastavljanja projektne prijave:

•    MSCA DN Webinar ‘’Kako uspješno napisati MSCA DN projektni prijedlog’’. Dostupne su snimke i prezentacije.
•    MSCA-NET DN Handbook 2023 - sadrži korisne savjete za pisanje projektne prijave na MSCA doktorske mreže, savjete kako raspisati pojedini evaluacijski kriterij, prednosti i nedostatke koje su identificirali evaluatori te najčešće pogreške u postupku prijave.
•    Individualna savjetovanja (onsite i/ili online) s MSCA nacionalnim osobama za kontakt namijenjena hrvatskim organizacijama koje sudjeluju u konzorcijskim projektima MSCA doktorskih mreža. Savjetovanja će se organizirati do 10. studenog 2023. Slobodno nam se javite kako bi rezervirali termin.
•    Čitanje završnih verzija projektnih prijedloga MSCA nacionalnih osoba za kontakt. Komentari koje mogu dati MSCA nacionalne osobe za kontakt odnose se na strukturu projektnog prijedloga kao i na sadržaj vezan uz neznanstvene evaluacijske kriterije. Projektne prijedloge možete dostaviti najkasnije do 10. studenog 2023. godine.

Uz navedeno, dodatni dokumenti koji mogu biti korisni tijekom sastavljanja projektnog prijedloga su:

•    Vodič za prijavitelje
•    Popis ključnih riječi za MSCA projekte  
•    MSCA Smjernice za mentorstvo
•    MSCA Zelena povelja
•    HE programski vodič – za dodatne informacije vezane za horizontalna pitanja poput Gender aspects, Open Science, dissemination and exploitation, EU Missions te slično.
•    MSCA-NET Policy briefs: Green Deal, Open Science, Missions te Gender Policy
•    Zajednički istraživački centar (JRC) izdao je 10 savjeta kako ostvariti učinak na kreatore i donositelje politika. Priručnik posvećen istraživačima i istraživačkim organizacijama čiji je cilj postizanje učinka politike.

Za sve dodatne informacije slobodno nam se obratite na ivan.makovec@ampeu.hr i sandra.vidovic@ampeu.hr.

Novosti

Povezane novosti

WEBINAR: Navigacija kroz istraživačku etiku i upravljanje osjetljivim podacima u složenim europskim projektima - 29. veljače 2024.
22.velj.2024.

WEBINAR: Navigacija kroz istraživačku etiku i upravljanje osjetljivim...

Najavljujemo webinar pod nazivom: "Navigacija kroz istraživačku etiku i upravljanje osjetljivim podacima u složenim europskim projektima" koji će se...
Više
MSCA predsjedavajuća konferencija Researcher’s careers – multiple pathways, Mons, Belgija, 18. i 19. travnja 2024.
14.velj.2024.

MSCA predsjedavajuća konferencija Researcher’s careers – multiple pathways,...

Konferencija ‘"Researcher’s careers – multiple pathways", održat će se 18. i 19. travnja 2024., u Monsu, Belgija, a u okviru belgijskog predsjedavanja...
Više
Virtualna radionica - Excellence Hubs: MED Regions and Southeastern Europe
14.velj.2024.

Virtualna radionica - Excellence Hubs: MED Regions and Southeastern Europe

U suorganizaciji Metacities, projekta NCP_WIDERA.NET, PRAXI iz Grčke, fct iz Portugala, Research & Innovation Fundation s Cipra,...
Više